De fiets is niet weg te denken uit het Utrechtse straatbeeld. Jong, oud, student, forens: een bont gezelschap aan fietsers komt iedere dag op de fiets naar de Utrechtse binnenstad. Utrecht is met recht trots op het grote aandeel van de fiets. Maar, waar laat ik mijn fiets? De gemeente wil voldoende voorzieningen aanbieden waar de fietser zijn fiets kan stallen. Het wordt alleen steeds moeilijker om nieuwe voorzieningen te realiseren vanwege de beperkte ruimte in de binnenstad.

Inspiratieboek fietsparkeren
Een inspiratieboek dat met veel voorbeelden illustreert wat gaande is.

Utrecht heeft een aantal experts op het gebied van fietsparkeren uitgenodigd om mee te denken over het onderwerp fietsparkeren. Zij hebben aanbevelingen gedaan om het tekort aan te pakken en hebben voorbeelden gegeven van succesvolle maatregelen in andere steden.

Het inspiratieboek fietsparkeren is een weergave van de aanbevelingen van experts, goede voorbeelden uit andere steden, en ideeën van bewoners, ondernemers en bezoekers van de stad om Utrecht aantrekkelijk te houden voor fietsers. Hopelijk inspireert dit boek de politiek, bestuurders en andere partijen om de fietser de plek te geven die hij verdient!

Boekje downloaden? Klik hier

Back To Top