Tijdens de Culturele Zondag op 2 maart heeft wethouder Frits Lintmeijer de eerste stalling geopend onder veel belangstelling. Het was voor die tijd nog wel flink gas geven, maar het resultaat en de eerste reacties mogen er zijn.

Wethouder Frits Lintmeijer opent de eerste service-fietsenstalling van Nederland

In de eerste service-fietsenstalling van Nederland kun je er terecht voor het lenen van een bakfiets, een buggy, een fietsaanhanger, locker voor uw boodschappen, de reparatiehoek om zelf je fiets op te knappen. Daarnaast kunt je je fiets stallen, je elektrische fiets opladen, een OV-fiets lenen of je pakketje ophalen van PostNL. Je kunt ook aan de gastheer meer informatie vragen over de binnenstad.

Na binnenkomst heet een gastheer aan een balie je welkom.

Deze servicefietsenstalling heb ik samen met Laura Kok van de gemeente Utrecht mogen ontwerpen. Het begon allemaal met een onderzoek naar mogelijke indelingen en eindigde met het maken van een lichtplan (volledig van LED-verlichting), het ontwerpen van meubilair uit steigerhout en grafische iconen welke de verschillende functies verbeelden. Daarnaast heb ik het Grafisch Lyceum begeleid met het maken van fraaie muurschilderingen en bakfietsontwerpen. Kortom een project van A t/m Z.

Transferium voor ouders; met je kind op de fiets de service-fietsenstalling in en met de Leenbuggy de stad in!

De stalling is open van maandag t/m woensdag: 07.00 – 00.00 en op donderdag t/m zaterdag zelfs tot 04.00 uur.

Meer informatie over openingstijden is te vinden op de site van U-stal.

entree fietsenstalling
De medewerker staat aan een openbalie, de stalling is verwarmt; hiermee begint je dagje Utrecht fijn.
Back To Top