In Utrecht was de fiets niet meer weg te denken als essentieel vervoersmiddel. Het faciliteren van goede inpandige fietsparkeren is een uitdaging waar Utrecht om verlegen zat. In samenwerking met Laura Kok, van de gemeente Utrecht, hebben we een nieuw concept tot stand gebracht dat nu in heel Nederland te vinden is. We introduceren niet zomaar een plek om je fiets te stallen, maar een complete service fietsenstalling die inspeelt op álle behoeften van de bezoeker van de binnenstad.

Gastheer in een fietsenstalling
Het dagje uit moet beginnen in de Fietsenstalling. De gastheer heet je welkom.

Een Nieuwe Kijk op Fietsenstallingen

De moderne stadsbezoeker heeft behoefte aan meer dan alleen een veilige parkeerplek voor zijn fiets. Dit inzicht leidde tot de ontwikkeling van een geheel Het nieuw concept: een service fietsenstalling die verder gaat dan alleen fietsparkeren, hebben we ingepast een een bestaand winkelpand aan de Twijnstraat in Utrecht. Het heeft het uiterlijk van een winkelpand met een hippe leenbakfiets is de etalage, en binnenruimte is getransformeerd in een ruimte waar je onder andere je fiets kunt parkeren zelfd in de werfkelders.

Wat Maakt Onze Service Fietsenstalling Uniek?

De service fietsenstalling biedt een scala aan diensten die verder gaan dan het traditionele concept van een fietsenstalling. Hieronder een overzicht van wat bezoekers kunnen verwachten:

  • Buggyverhuur: Voor bezoekers met jonge kinderen bieden we buggy’s aan, zodat zij de stad comfortabel kunnen verkennen.
  • Openbare toiletten: Schone en toegankelijke wc-faciliteiten zijn beschikbaar voor alle bezoekers.
  • Bakfiets lenen: Voor wie meer dan alleen de standaardbagage wil vervoeren, hebben we bakfietsen ter beschikking.
  • Pakketdienst: Een unieke service waarbij bezoekers hun pakketten kunnen ontvangen of versturen direct vanuit de fietsenstalling.
  • Stadsinformatie: Onze medewerkers voorzien bezoekers van alle informatie die zij nodig hebben om de stad te ontdekken.
  • Bagageklusjes: Bezoeker van de binnenstad kunnen hierin hun tas even opbergen, en even zonder bagage genieten van het stadsleven.
Lockers in fietsenstalling
Een bezoeker van de stad kan in deze service stalling zijn jas en tas netjes opbergen.

Voordelen voor de Bezoeker

Het belangrijkste voordeel voor de bezoeker is gemak. Of het nu gaat om het stallen van de fiets, het lenen van een bakfiets voor grotere aankopen of een kinderfeestje, of het simpelweg vinden van de weg in een onbekende stad, onze service fietsenstalling biedt een oplossing. De toegevoegde services dragen bij aan een zorgeloze en plezierige ervaring in de binnenstad.

Service medewerk helpt in fietsenstalling
De service medewerken helpt de bezoeker met de fiets etagerek.

Vooruitstrevend en Inspirerend

Met dit initiatief zetten we een nieuwe standaard voor fietsenstallingen in Nederland. Het laat zien dat met een beetje creativiteit en veel aandacht voor de behoeften van de bezoeker, stadsfaciliteiten veel meer kunnen zijn dan alleen functioneel. In middels zijn er vele stallingen in Nederland die verder gaan dan alleen fietsparkern.

entree fietsenstalling
De medewerker staat aan een openbalie, de stalling is verwarmt; hiermee begint je dagje Utrecht fijn.

Conclusie

De service fietsenstalling, ontworpen en bedacht samen met Laura Kok, is een baanbrekend concept dat laat zien hoe stadsfaciliteiten kunnen bijdragen aan een positieve stadsbeleving. Door verder te kijken dan de traditionele functie van een fietsenstalling, hebben we een plek gecreëerd die inspeelt op de werkelijke behoeften van de stadsbezoeker.

Automaat fiets benodigdheden
Ben je je regemjas vergeten, heb je bandenplak spullen nodig, dit en meer is te halen uit deze automaat.
Back To Top