In het hart van Hilversum transformeert een voormalig winkelpand in een fraaie, gebruiksvriendelijke fietsenstalling. Dit nieuwe concept biedt een innovatieve oplossing voor stedelijke mobiliteit, gericht op het bevorderen van fietsgebruik.

Een Vlotte Entree en Uitgang

De bestaande hellingbaan, welke geschikt was voor het lossen van goederen, geeft nu deze stalling een nu moeiteloze toegang voor de fietsers. Eenmaal binnen, kunnen fietsers hun fiets veilig stallen in een fraai ontworpen ruimte. Voor het verlaten van de stalling zorgt een roltrap voor een directe verbinding met de winkelstraat, waardoor de overgang van fiets naar voetganger naadloos verloopt.

Met de roltrappen kom je direct in een gezellige winkelstraat.

Gebruiksvriendelijkheid en Design

Het ontwerp van de fietsenstalling is fris van kleur en ruimtelijk opgezet. Esthetiek en functionaliteit gaan hand in hand om een prettige omgeving te creƫren voor zowel de fiets als de fietser. Naast Fietsparkeren kun je er je bagage in kluisjes kwijt, een buggy lenen en is er reparatie aan de fiets mogelijk. Het moderne interieur en de overzichtelijke indeling zorgen voor een aangename gebruikerservaring.

Bij entree wordt door de gastheer de fiets ingescand.

Voordelen voor de Hilversum en haar inwoners

  • Vermindering van fietsparkeerproblemen in drukke winkelstraten.
  • Stimulering van het gebruik van de fiets als duurzaam vervoersmiddel.
  • Fietsreparatie en service terwijl er gewinkeld wordt.
  • Sanitaire voorzieningen.
  • Verfraaiing van het stadsbeeld door hergebruik van bestaande panden.
Heldere kleuren, vormgeving en juiste verlichting heffen het keldergevoel op.

Conclusie

De transformatie van een oud winkelpand in een kelder naar een moderne, gebruiksvriendelijke fietsenstalling is een stap vooruit voor Hilversum. Het project combineert functionaliteit met design, extra voorzieningen en draagt bij aan een leefbaardere stad. Dit initiatief kan als voorbeeld dienen voor andere steden die kampen met vergelijkbare uitdagingen op het gebied van fiets-mobiliteit en ruimtegebruik.

Sanitaire voorzieningen ook voor mindervalide gebruikers.
Deze stalling heeft een ruimt Service punt voor de fiets.
Kluisjes voor de bezoekers van de stad.
Wanden zijn gedecoreerd met fraaie grafiek.
Back To Top