De uitdaging was duidelijk: hoe kunnen een bestaande aanbouw schuur, omzetten naar een fraaie ruimte met woonkwaliteit? Het antwoord lag in een zorgvuldig ontwerp die zowel de wensen van de bewoner vervult als een nieuwe dimensie toevoegt aan het gebouw.

Ontwerpproces

Het ontwerpen van de aanbouw was een proces van nauwe samenwerking tussen mij en de bewoner. Belangrijk was het vinden van een balans tussen functionaliteit en esthetiek. Meerdere concept ontwerper heb ik samen met de bewoner beoordeeld. We hebben gekozen voor indeling en materialen die aansluiten bij het bestaande gebouw, maar ook een eigentijdse touch geven. Grote glazen elementen zorgen voor veel lichtinval en een open gevoel, terwijl de houten afwerking de verbinding met de natuur versterkt.

Integratie met het Bestaande Gebouw

Een van de grootste uitdagingen was het naadloos integreren van de aanbouw met het bestaande gebouw. De ingesloten buitenruimte wordt getransformeerd tot een atrium.  Dit is een extensie van de woonkamer en heeft een hoge verblijfswaarde.

De aanbouw biedt extra leefruimte die op diverse manieren gebruikt kan worden, naast de verblijfswaarde is het een fraaie garage ruimte waar een oldtimer als dekoorstuk tot uiting komt. 

Back To Top