Cityplaza in Nieuwegein is een bruisend Winkelcentrum met veel bezoekers, waaronder winkelend publiek, medewerkers en bewoners. De locatie is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer, auto en zeker met de fiets. Hierdoor is het een ideale plek voor een servicepunt fietsenstalling. De aanwezigheid van fietsers in de omgeving versterkt de behoefte aan een aangewezen ruimte om fietsen veilig te stallen tijdens het winkelen of werken in de omgeving.

Cityplaza Nieuwegein, leegstaande winkelpanden, fietsenstalling
Drie lege winkelpanden vlakbij een fietspad en tramhalte, een ideale locatie voor een fietsenstalling.

Het concept ontwerp wat ik heb mogen maken van de fietsenstalling is zorgvuldig ingepast in 3 lege winkelpanden die samen 1 servicepunt fietsenstalling vormt. De stalling bood voldoende ruimte om een groot aantal fietsen comfortabel te huisvesten. Daarnaast is de stalling voorzien van fietsreparatie balie voor kleine reparaties of aanpassingen aan de fietsen.  

Ondanks het doordachte concept en de geschiktheid van de locatie ging de opdracht, het uitwerken tot op detailniveau, niet door vanwege een breuk in de overeenkomst met Cityplaza. De ruimtes bleken uiteindelijk niet beschikbaar meer te zijn.

Best wel jammer, de locatie was gezien de liggen aan de rand van het winkelcentrum en naast de tramhalte een ideale plek voor een servicepunt fietsenstalling.

Back To Top