Met veel motivatie, creativiteit en technische knowhow heb ik een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de fietsenstalling bij het stadskantoor van de gemeente Utrecht. Het nieuwe ontwerp is uitgewerkt met gedetailleerde technische tekeningen, zodat de aannemer precies weet wat de bedoeling is. Het doel? Een entreegevoel creĆ«ren voor de medewerkers. Een plek waar je niet alleen je fiets veilig stalt, maar waar je ook even op adem kunt komen en misschien zelfs een praatje maakt met collega’s. Een warm welkom, elke dag weer.

Huidige situatie fietsenstalling Stadskantoor. Geen toezicht op de entree en manier van parkeren voldoet niet meer.

Waarom een Nieuw Ontwerp?

De opkomst van de elektrische fiets brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Grotere afmetingen en de noodzaak voor oplaadpunten vragen om een herziening van de traditionele fietsenstalling.

Nieuwe ontwerp fietsenstalling stadskantoor. Beheerder bij entree en meer gebruikgemak.

Kenmerken van het Nieuwe Ontwerp:

  • Ruimte-efficiĆ«ntie: Optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.
  • Veiligheid: een beheerders ruimte met veel glas bij de entree.
  • Hangende Laad-contacdozen voor elektrische fietsen: Want de toekomst is elektrisch!
  • Visueel aantrekkelijk: Een ontwerp dat je elke dag weer verrast.

De Rol van de Aannemer

De hele inrichting is op detailniveau uitgewerkt. Met deze technische tekeningen in de hand weet de aannemer precies wat er van hem verwacht wordt. 

Technische uitwerking
De beheerders ruimte heeft veel zicht op de entree. En is op detailniveau uitgewerkt.

De Elektrisch Fiets

Veel medewerkers komen met een elektrisch fiets en de verwachting is dat dit zal toenemen. In het ontwerp is het opladen zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Je hoeft alleen maar je fiets te parkeren, aan te sluiten en en je kun verder het stadskantoor in.  Zo kun je na een werkdag weer met een volle batterij op huis aan. Letterlijk en figuurlijk!

hangende oplaadpunten voor de fiets
Op veel plekken hangen de stekkerdozen voor het opladen van de fietsen aan het plafond. Deze zijn daardoor goed bereikbaar.

Conclusie: Een Beloftevol Begin

Met dit ontwerp beloven we niet alleen een mooiere, maar ook een functionelere en duurzamere toekomst voor de fietsenstalling van het stadskantoor. Het is een project dat laat zien dat met een beetje creativiteit en veel technisch inzicht, we onze dagelijkse routines kunnen transformeren in iets bijzonders. En dat is, als je het mij vraagt, een prachtige manier om de dag te beginnen.

Het wordt een stalling die de fietsende medewerker van de gemeente Utrecht welkom heet, de fietsen laadt en parkeert.

fietsreparatie
In de beheerders ruimte kan de fietser zelf zijn bandenplakken of fiets repareren.
fietsenpomp compressor  luchtslang in de stalling
Op meerder plekken is een fietspomp, een luchthaspel met compressor, opgehangen.
entree fietsenstalling
Bij de entree wordt een helder beeld gegeven. Links entree voor fietsen, bakfieten en fatbikes en recht entree voor Vergunningverlening, toezicht en handhaving.
Back To Top