Fietsenstalling Neude is onderdeel van de volledige herontwikkeling van het voormalige postkantoor. Aan mij de opdracht om een ontwerp te leveren voor een goed functionerende fietsenstalling in deze monumentale pand. Er is in totaal ruimte voor 720 fietsen,  115 rekken zijn bedoeld voor afwijkende fietsen, zoals fietsen met een bak voorop. De stalling heeft een oppervlakte van 1000 m2. 

Fietsenstalling Neude Utrecht
Op meerdere plakken zijn historische foto’s van de PPT tijd als decoratie aangebracht.

Het pand is een Rijksmonument. Bij de verbouwing van de stalling is het oude zoveel mogelijk behouden: het resultaat is een industriƫle uitstraling gecombineerd met nieuwe elementen. Ik ben opzoek geweest naar de geschiedenis van dit bijzondere pand. Op verschillende informatiebordjes aan de wanden is uitgelegd hoe het gebouw voorheen werd gebruikt als post- en telefoniekantoor.

Verder heb ik in de vele overleg momenten voorgesteld om de stalling te koppelen aan de naastliggende Albert Heijn. En nu is deze stalling de eerste bike park-in supermarkt van Nederland.

Fietsenstalling Neude Utrecht Godfried de Graaff
Door de juiste kleurkeuze, een warme grijs op de kolommen, komt het karakter van het gebouw tot zijn recht.
Stalling Neude Utrecht
Bijzondere eigenschappen van dit gebouw zijn in de stalling te vinden.
 bike park-in supermarkt
De stalling is gekoppeld aan de naastliggende Albert Heijn. Nu is deze stalling de eerste bike park-in supermarkt van Nederland.
De stalling heeft meerdere ruimtes.
informatie geschiedenis Neude postkantoor
Samen met oude medewerkers heb ik informatie panelen gemaakt over dit bijzondere pand. Op verschillende plekken in de stalling zijn deze panelen te vinden.
Back To Top