Service fietsenstalling Bibliotheek Neude

Het pand is een bijzonder Rijksmonument. In het ontwerp heb ik het karakter zoveel mogelijk behouden: het resultaat is een industriële uitstraling gecombineerd met nieuwe elementen en een goed werkende servicepunt fietsenstalling. 

Naast een inrichtingsplan heb ik ook uitgewerkte technische tekeningen levert en de bouw in samen met Anne den Bok van gemeente Utrecht begeleid. 

De geschiedenis in beeld

Samen met Arnold Abels, een ordemedewerker van de PTT, en Tamara van Leusen, Communicatieadviseur gemeente Utrecht, heb ik me ook ingezet om de geschiedenis van dit bijzondere pand zichtbaar te maken met wand bekleding en verschillende informatiebordjes aan de wanden. Dit maakt de stalling zeker de moeite waard om te bezoeken ook al heb je geen fiets bij je.

Meer over de geschiedenis van dit pand vind je hier.

De fietsenstalling met fraai afgewerkte wc’s werd 11 maart 2020 officieel geopend door Lot van Hooijdonk. 
De fietsenstalling zit samen met de Albert Heijn in de souterrain van het Postkantoor.
Dit pand heeft een bijzondere voorgeschidenis. Het was met name één grote telefooncentrale met als bijfunctie post. Daarom zijn er in de stalling meerdere informatiepanelen te vinden en bij binnenkost valt zeker deze foto op. Vroeger werkte hier foto’s veel telefonistes die telefoonlijnen doorverbonden naar de juiste lijn. Deze foto uit 1966 laat dat goed zien.
De fietsenstalling met fraai afgewerkte wc’s werd 11 maart 2020 officieel geopend door Lot van Hooijdonk.