De best omsloten servicepunt fietsenstalling

In het centrum van Hilversum was de opdracht om een ex-winkelpand om te zetten tot een fietsenstalling. Mark (Projectleider Beleid & Ontwikkeling) en ik maakte er een stalling van die meer is dan alleen een stalling. We hebben er een fietsenstalling van gemaakt met extra voorzieningen waaronder fietsreparatie, buggy verhuur, lockers, toilet voorzieningen en museale wandafwerking. Grote delen van de wanden worden grafisch afgewerkt door André Visser van Just Works.

Winkelpanden op -1 zijn niet gewild. Een ontwikkeling die steeds meer doorzet in de centrums van de steden. Een ontwikkeling waar een goede servicepunt fietsenstalling van profiteert.

Een geweldige ontsluiting en ligging

Wat deze stalling bijzonder maakt is de ontsluiting. Een inpandige laad- en loszone voor vrachtwagens is omgezet naar een comfortable hellingbaan voor de fietsen. Deze is gelegen aan een fietsroute om het centrum van Hilversum. De uitgang voor voetgangers zijn roltrappen die direct in de winkelstaat uitkomen. Verder is deze servicepunt stalling ook voor rolstoelgebruikers ontsloten met een aanwezige lift. Vandaar dat deze stalling een mindervaliden toilet (MIVA) heeft.

Entree tot wc’s voor mannen, vrouwen en mindervalide.
Een aantal wanden afgewerkt met grafische opdruk met mooie teksten.
Een standaard locker welke voorzien is van een fraaie omtimmering.
Deze roltrappen brengen de klanten van Hilversum centrum direct in de winkelstraat Zeedijk.
Geheel opmaat gemaakte ontvangstbalie met een lichte curve.