Fietsplaza voor Hoog Catharijne

Stel je eens voor… een comfortabele fietsenstalling waar je als gast ontvangen wordt midden in het winkelhart van Nederland. Het heeft de allure van een winkel waarin je je fiets kunt parkeren. Je vindt er leuke noviteiten voor de fiets, je kunt er de nieuwste e-bikes bewonderen en zelfs je fiets een servicebuurt laten geven. En na het verlaten van deze Fietsplaza sta je direct in het gebruis van Hoog Catharijne.

Ik noem het concept Fietsplaza en heb dit bedacht en uitgewerkt voor de gemeente Utrecht. Ik vind dat commerciële partijen als Klépierre (eigenaar van Hoog Catharijne) meer verantwoordelijkheid mogen nemen voor hun klanten, en die komen steeds vaker op de fiets.

Helaas heeft Klépierre dit concept nog niet opgepakt. Maar we blijven proberen….

 

Wil je meer weten over dit concept?  Kijk dan hier.

Geplaatst in nieuws item.