Servicefietsenstalling Zadelstraat geopend

Tijdens de Culturele Zondag op 2 maart heeft wethouder Frits Lintmeijer de eerste stalling geopend onder veel belangstelling. Het was voor die tijd nog wel flink gas geven, maar het resultaat en de eerste reacties mogen er zijn.
Vanaf nu kun je er terecht voor het lenen van een bakfiets, een buggy, een fietsaanhanger, locker voor uw boodschappen, de reparatiehoek om zelf je fiets op te knappen. Daarnaast kunt je je fiets stallen, je elektrische fiets opladen of een OV-fiets lenen. Je kunt ook aan de gastheer meer informatie vragen over de binnenstad.

Deze servicefietsenstalling heb ik samen met Laura Kok en Barend Driesse van de gemeente Utrecht mogen ontwerpen. Het begon allemaal met een onderzoek naar mogelijke indelingen en eindigde met het maken van een lichtplan (volledig van LED-verlichting), het ontwerpen van meubilair uit steigerhout en grafische iconen welke de verschillende functies verbeelden. Daarnaast heb ik het Grafisch Lyceum begeleid met het maken van fraaie muurschilderingen en bakfietsontwerpen. Kortom een project van A t/m Z.

De stalling is open van maandag t/m woensdag: 07.00 – 00.00 en op donderdag t/m zaterdag zelfs tot 04.00 uur.
Meer informatie over openingstijden is te vinden op de site van U-stal.

Meer informatie en afbeeldingen vind je hier.

 

page Fietsenstalling Mariaplaats opening 1 Godfried de Graaff

page Fietsenstalling Mariaplaats opening 2 Godfried de Graaff

 

page Fietsenstalling Mariaplaats AD Godfried de Graaff

Geplaatst in nieuws item.