De eerste service fietsenstalling komt eraan!

De verbouwing is in volle gang.

Een stad heeft meer nodig dan alleen goede fietsvoorzieningen. Ik vind dat fietsenstallingen in een binnenstad breder ingezet moeten worden, dan alleen fietsparkeren. Het zou een servicestation kunnen zijn voor de stadsbezoeker, dat 24 uur per dag doet wat commercieel gezien niet haalbaar is, en toch voor de stad noodzakelijk is. Zo’n stalling mag ik op dit moment realiseren  in Utrecht aan de Mariaplaats.

Samen met oa Laura Kok en Barend Driesse van de gemeente Utrecht werken we hier hard aan. Naast fietsparkeren komt in deze stalling een Informatiepunt voor de stadsbezoeker, een Doe-het-zelf reparatie ruimte en Lockers waar je bijvoorbeeld even je boodschappen kunt stallen. Ook kun je er bakfietsen, fietsaanhangers en buggy’s lenen en natuurlijk zijn er ook oplaadpunten voor je e-bike.

Mijn inzet gaat daarbij veel verder dan de inrichting van de stalling. Zo heb ik ook het meubilair ontworpen en de grafische iconen die de verschillende functies in de stalling uitdrukken.

Nu is het nog 1 grote bouwplaats, maar zaterdag 2 maart is de opening en zal de stalling open zijn voor stadsbezoekers en bewoners.

page Fietsenstalling Mariaplaats iconen Godfried de Graaff

Grafische iconen voor oa op het raam.

 

page Fietsenstalling Utrecht verbouwing 1 Godfried de Graaff

De verbouwing is in volle gang. De door mij ontworpen balie is inmiddels al gearriveerd ( links). ROC leerlingen worden ingezet bij de verbouwing. Ze hebben oa het meubilair gemaakt en zijn op de foto rechts bezig met een wand in de kelder.

 

Slider Fietsenstalling Utrecht Godfried de Graaff

Beeldmontage.

Geplaatst in nieuws item.